důvěryhodný a silný partner s vynikajícím renomé

Obsah

PŘEHLED VYBRANÝCH TRANSAKCÍ S ÚČASTÍ HAVEL & PARTNERS

Za uplynulých 15 let jsme se podíleli na realizaci 750 transakcí nejen v oblasti fúzí, akvizic, prodejů a restrukturalizací. Jejich celková hodnota převyšuje částku 750 miliard korun. Přinášíme vám přehled těch nejvýznamnějších za poslední období.

HELUZ
Koupě výrobce izolačních skel IZOS rodinnou firmou HELUZ

Naši odborníci na fúze a akvizice radili společnosti HELUZ, jedné z největších rodinných firem v Česku, při koupi výrobce izolačních skel IZOS.

Jako zástupci kupujícího měli transakci na starosti partner kanceláře Jan Koval, vedoucí advokátka Silvie Király a koncipient Michal Vik. Ti zajišťovali pro firmu HELUZ komplexní právní M&A služby včetně due diligence.

Společnost HELUZ se řadí mezi největší výrobce zdicích systémů v České republice a svými špičkovými výrobky navazuje na rodinnou tradici, která se datuje až do roku 1876. Společnost IZOS je největším tuzemským specializovaným výrobcem izolačních skel.

KOMIX
Akvizice české softwarové firmy společností Aricoma Group

Zastupovali jsme majitele české softwarové firmy KOMIX při prodeji 100% podílu ve společnosti. Tu převzal největší ICT holding Aricoma Group, jenž patří do investiční skupiny KKCG.

Odborný tým ve složení partner Václav Audes, senior advokát Tomáš Navrátil, advokát Josef Bouchal a of counsel Pavel Němeček řešil nad rámec specializovaných právních služeb v oblasti M&A také divestice čtyř dceřiných společností KOMIX. Aspekty prodeje v oblasti soutěžního práva měl na starosti advokát Roman Světnický.

KOMIX vyvíjí zakázkový software pro e-government, zdravotní pojišťovny a významné firmy a patří mezi top 10 dodavatelů na českém trhu. Aricoma Group touto transakcí pokračuje v akvizicích, jejichž cílem je posílit pozici tohoto významného evropského hráče v oblasti ICT a SW řešení.

PANARA
Investícia do inovatívnej slovenskej spoločnosti na výrobu ekoplastov

Tím kancelárie poskytol komplexné M&A poradenstvo slovenskej spoločnosti PANARA. Do tejto progresívnej firmy, ktorá sa špecializuje na výskum, vývoj a výrobu plne biologických a biologicky odbúrateľných plastov, investovala rakúska spoločnosť ALPLA Werke Alwin Lehner zo skupiny ALPLA.

Inovatívnemu projektu, ktorý je založený na intenzívnej spolupráci akademického a podnikateľského prostredia, sa tak vstupom nového investora otvárajú široké možnosti priemyselnej produkcie.

Na strane HAVEL & PARTNERS sa na transakcii podieľali partner Ondřej Majer, advokátka Ivana Gajdošová a advokát Róbert Gašparovič.

PANATTONI SLOVAKIA DEVELOPMENT
Poradenstvo v súvislosti s akvizíciami a developmentom pozemkov pre výstavbu logistických parkov

V súvislosti s výstavbou priemyselných a logistických budov na Slovensku, ako aj v súvislosti s akvizíciou a developmentom pozemkov pre výstavbu logistických parkov v Košiciach, Piešťanoch, Dunajskej Strede, Bratislave a Senici poskytla HAVEL & PARTNERS komplexne poradenstvo významnému medzinárodnému developerovi priemyselných a logistických objektov, spoločnosti Panattoni Slovakia Development.

Kancelária sa dlhodobo podieľa na významných nehnuteľnostných transakciách skupiny Panattoni v Českej republike aj na Slovensku. Odborný tím kancelárie, ktorý sa na poradenstve v Slovenskej republike podieľa, tvorí partner Lukáš Syrový, counsel Ladislav Haladej a senior advokát Ján Kapec.

RAIFFEISENBANK
Zastupování Raiffeisenbank při koupi Equa bank

Naše kancelář poskytla komplexní právní poradenství Raiffeisenbank při koupi 100 % akcií Equa bank od AnaCap Financial Partners. M&A tým kanceláře vedli partneři Jan Koval a Petr Dohnal.

Jako právní zástupce na straně kupujícího jsme zajišťovali jednu z nejvýznamnějších transakcí v bankovním sektoru v České republice. Raiffeisenbank u nás poskytuje bankovní služby od roku 1993 a patří mezi pět největších tuzemských bank. Equa bank je česká banka s komplexními službami, která se primárně zaměřuje na soukromé osoby či malé a střední podniky a má skoro půl milionu zákazníků.

Hodnotu transakce se strany rozhodly nezveřejňovat.

B+N REFERENCIA ZRT.
Právní vedení mezinárodní akvizice v oblasti facility managementu

Kancelář jako vedoucí právní poradce při významné mezinárodní transakci v oboru facility managementu zastupovala privátní maďarskou skupinu B+N Referencia Zrt. při akvizici aktivit dánské skupiny ISS Facility ve střední a východní Evropě.

HAVEL & PARTNERS zajišťovala pro maďarského investora vedle M&A poradenství také koordinaci právní due diligence, komplexní smluvní dokumentaci i soutěžní poradenství. Na transakci se podíleli partner kanceláře Jan Koval spolu s vedoucím advokátem Robertem Porubským a senior advokátem Ivo Skolilem.

Skupina B+N Referencia Zrt. nabízí technické, bezpečnostní či stravovací služby. Je lídrem v oboru na maďarském trhu a díky transakci se stala jedním z nejvýznamnějších poskytovatelů facility managementu v regionech střední a východní Evropy.

GENESIS CAPITAL GROWTH
Poradenství při prodeji české softwarové společnosti CN Group

Zastupovali jsme skupinu Genesis Capital Growth, která je jedním z nejvýznamnějších private equity fondů ve střední Evropě, při prodeji 100% podílu v české společnosti pro vývoj softwaru CN Group. Tu převzala světová společnost specializující se na vývoj softwaru a digitální služby Ciklum.

Komplexní transakční poradenství poskytli společnosti Genesis Capital partner kanceláře Václav Audes, senior advokátka Veronika Filipová a právní asistent Filip Pavlík.

Genesis Capital je naším dlouhodobým klientem; zajišťovali jsme pro něj právní poradenství nejen při prodeji CN Group, ale byli jsme také u toho, když před více než dvěma lety fond podíl v této české softwarové firmě kupoval.

CAPVEST
Právní podpora společnosti CapVest při prodeji irského výrobce potravin

Náš tým v čele s partnery kanceláře Janem Kovalem a Petrem Dohnalem poskytl v České republice právní podporu britské společnosti CapVest při prodeji evropské potravinářské firmy Valeo Foods významné globální investiční společnosti Bain Capital Private Equity.

Prodejem společnosti Valeo Foods vyvrcholilo úsilí společnosti CapVest prostřednictvím strategických investic a akvizic podniků a značek vybudovat na trhu významného mezinárodního hráče v oblasti potravinářské výroby. Tým kanceláře se tak účastnil další rozsáhlé nadnárodní M&A transakce v evropském regionu.

Valeo Foods je irský nadnárodní výrobce potravin a nápojů. Ve více než 24 pobočkách v Irsku, Spojeném království, Itálii, Nizozemsku, Německu, ale i v České republice zaměstnává přes 4 tisíce lidí.

ELEVATOR VENTURES BETEILIGUNGS
Poradenství rakouskému investorovi při investici do platební služby Twisto

Elevator Ventures Beteiligungs, venture kapitálový investor společnosti Raiffeisen Bank International, získal minoritní akciový podíl v české společnosti Twisto payments, která provozuje platební služby.

M&A poradenství rakouskému investorovi při této transakci poskytli partner kanceláře Jan Koval, senior advokát Tomáš Navrátil a advokát Josef Bouchal. Na regulatorní aspekty transakce dohlížel advokát Martin Stančík a odborné poradenství z oblasti práva duševního vlastnictví a informačních technologií měl na starosti advokát Tomáš Chmelka.

Twisto plánuje investice použít na inovaci odložených plateb v celém regionu střední Evropy.

IF INVEST EAST
Akvizice areálu OSTRAVA AIRPORT MULTIMODAL PARK

Firma IF Invest EAST, která je členem rakouské skupiny Innofreight, koupila 100% podíl ve společnosti OSTRAVA AIRPORT MULTIMODAL PARK, který kromě terminálu kombinované dopravy bude po dokončení výstavby zahrnovat i více než 234 tisíc metrů čtverečních skladových, výrobních a kancelářských ploch.

Prodávajícím v rámci této transakce je společnost CONCENS INVESTMENTS, která své aktivity zaměřuje na realizaci projektů v oblasti komerčních a průmyslových nemovitostí.

Našemu klientovi IF Invest EAST jsme poskytli komplexní služby na klíč. Partner Václav Audes, senior advokát Juraj Petro a advokát Josef Bouchal se postarali o transakční poradenství. Nemovitostní aspekty řešili advokát Adam Karban, koncipient Patrik Chrást a koncipientka Nikola Leová a poradenství v oblasti veřejných dotací zajistily advokátka Lucie Wellartová a koncipientka Soňa Stará.

ARETE
Poradenstvo v súvislosti s akvizíciou priemyselného parku v Kežmarku

Odborníci bratislavskej kancelárie zabezpečovali pre investičnú a realitnú skupinu ARETE, ktorá spravuje regulované investičné fondy v oblasti nehnuteľností, právne poradenstvo pri akvizícii priemyselného parku na Slovensku v Kežmarku, kde sídli svetové vývojové centrum nemeckej spoločnosti Hengstler.

Komplexné právne služby v rámci akvizície pre ARETE mali na starosti partner Ondřej Majer a counsel Ladislav Haladej.

Česká investičná skupina Arete vznikla v roku 2014 a orientuje sa na investície do nehnuteľností. V roku 2020 vstúpila aj na slovenský trh.

COMPASS EUROPE
Vytvorenie spoločného podniku na výrobu keramických bazénov spoločností Compass Europe a FIPOL

Naša kancelária  ako právny poradca popredného slovenského výrobcu a dodávateľa bazénov Compass Europe pomáhala pri založení a nastavení strategického fungovania spoločného podniku tejto spoločnosti s tureckým partnerom, spoločnosťou FIPOL, ktorá je popredným výrobcom bazénov na tureckom trhu.

Spoločný podnik bude slúžiť najmä ako produkčná spoločnosť pre keramické bazény vyrábané na základe unikátnej technológie Compass Europe a vďaka spolupráci s tureckým partnerom bude Compass Europe schopný reagovať na narastajúci dopyt po jeho výrobkoch na svetových trhoch.

Komplexné právne služby súvisiace s touto transakciou poskytli partner Štěpán Štarha a advokátka Ivana Gajdošová.

Zavřít
Úvodní slovo
Pro bono
E-sport
Jde o největší compliance změnu od implementace GDPR.
Jaroslav Havel:
Co může a nemůže správce daně při provedení místního šetření…
Co je u nás nového?
O nás